Schouten Olie start als distributeur van GoodFuels HVO

1 maart 2022

Per 1 maart biedt Schouten Olie haar klanten de duurzame brandstof GoodFuels HVO aan. HVO is een niet-fossiele diesel, gemaakt van afval- en reststromen, die tot 90% CO2-uitstoot reduceert. Daarmee geeft GoodFuels HVO de hoogst haalbare CO2-reductie binnen brandstoffen die geschikt zijn voor dieselmotoren. Schouten Olie en GoodFuels Road & Rail NL willen met deze samenwerking bijdragen aan de verdere reductie van CO2 en het versnellen van de verduurzaming bij klanten. 

Multi-fuel als oplossing in energietransitie

De inzet van GoodFuels HVO is niet de eerste duurzame stap voor Schouten Olie. Het bedrijf biedt sinds kort ook al waterstof en elektriciteit aan. ‘Vanuit ons toekomstperspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige logische werkwijze om te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. GoodFuels HVO is met hun merkbekendheid en gegarandeerde duurzaamheid hierop een zinvolle aanvulling’, aldus directeur Leen Schouten jr.

 

GoodFuels: gegarandeerde duurzaamheid

GoodFuels Road & Rail NL houdt zich continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame alternatieven en is daarmee hét label voor duurzame brandstof- en energieproducten die direct inzetbaar zijn. Directeur Peter Dalhuisen van GoodFuels Road & Rail NL: ‘Al onze biobrandstoffen zijn goedgekeurd door een onafhankelijk duurzaamheidsboard die ervoor zorgt dat GoodFuels voldoet aan de laatste en hoogste duurzaamheidsnormen.’

Scroll naar top